System Engineer Space

Som systemingenjör på Unibap får du möjlighet att arbeta med innovativa lösningar för rymdindustrin. Du kommer att delta i design, utveckling och underhåll av Unibaps SpaceCloud™-lösning med fokus på att utveckla och anpassa datorer för satelliter.

Dina uppgifter kommer att vara att utveckla ny datorhårdvara från krav, design och programmering till testning, underhåll, installation och support.

Din arbetsplats är huvudsakligen på Unibaps kontor i Uppsala. Eftersom våra kunder till stor del finns i andra länder kan det förekomma ett antal utlandsresor per år.

Vi söker dig som har erfarenhet av att delta i och som har genomfört ett antal projekt. Du vet hur man hanterar krav, design och testning för att uppnå rätt resultat både vad gäller leverans och underhåll. Vi tror att du har arbetat ett antal år med utveckling av datorhårdvara och inbyggd programvara. Dina främsta kompetenser är inom systemteknik, Linux och hårdvarurelaterad programmering, främst i C och C++.

Erfarenhet av elektronikkonstruktion och HW- och SW-testning är välkommen men inte ett krav.

Du talar och skriver engelska på professionell nivå. Goda kunskaper i svenska är en merit. Om du har körkort är det ytterligare ett plus.
Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning i företaget uppmuntrar vi kvinnliga och icke-binära sökande till tjänsten.

För att trivas på Unibap måste du gilla förändring och att arbeta i ett växande företag. Vi tror starkt på kombinationen av kreativitet, ordning och reda och att ha roligt på jobbet. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och möjligheten att delta i en spännande resa för att skapa framtidens intelligenta automation inom rymdindustrin.

För att arbeta hos oss behöver du vara svensk medborgare och kan komma att bli föremål för säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen.

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of Operations Lars Sundberg på lars.sundberg@unibap.com.