Rymd

Våra produkter finns i rymden sedan 2016

Vi tar molnet till högre höjder

Unibap ligger i absolut framkant när det kommer till molnbaserade automationslösningar och artificiell intelligens för användning i rymden.

SpaceCloud®

I vår strålningståliga SpaceCloud® Services (USS) har vi skapat en flexibel och samtidigt kraftig infrastruktur för artificiell intelligens i rymden. I vår mjuk- och hårdvara erbjuder vi världsledande molntjänster med intelligent databearbetning, sensorhantering och lagring av dataanalyser för anpassad spridning av relevant information.

Oavsett om en kund äger, driftar eller hyr ett utrymme i rymden erbjuder vi en flexibel infrastruktur för mesh-nätverk, artificiell intelligens, applikationsutveckling och ramverk för rymdanpassade IoT-system.

SpaceCloud®-programvaran kan köras på vår hårdvara och utvalda produkter samt integreras enkelt i rymdfarkosterna. Kontakta oss för mer information om hur ni kan få datormoln i rymden eller utveckla applikationer “Appar” som är kompatibla med rymdmolnet.

För att utveckla applikationer till SpaceCloud® behövs vår SpaceCloud® SDK som innehåller mjukvara för utökad strålningstolerans enligt Unibaps SafetyChip och SafetyBoot funktionalitet. SafetyChip och SafetyBoot stöds i Unibaps datorhårdvara.

Lösningar

Unibap erbjuder anpassningsbara och skalbara SpaceCloud®-lösningar med hård- och mjukvara för små och stora rymdfarkoster. Vår minsta SpaceCloud® datorlösning passar rymdsystem ner till 6U CubeSats eller större.

Vi erbjuder datorlösningar med skalbar lagring och en stor mängd gränssnitt för att hantera kunders olika behov. Bland annat stödjs standarder som Camera Link, CCSDS, Ethernet, SATA, LVDS, SerDes, CAN, RS422/485, USB m.m.

Produkter

Vi har flera olika utvecklingsmiljöer anpassade för skrivbordet, labbet (EM), kvalificerande tester (QM) eller flyghårdvara (FM) för din mission.

Rymdkunder och partners

Distribution i USA

Unibap samarbetar sedan januari 2019  i USA  med Moog Inc för distribution av rymd och flygprodukter.