Projects

Läs mer om Unibaps olika rymdprojekt

Kontakta oss

Unibaps projekt

SpaceCloud® sändes upp den 30 juni 2021 på D-Orbits Wild Ride ION mission med en SpaceX Falcon 9 raket från Cape Canaveral.

Det här är den första mission som har Unibaps SpaceCloud® lösning ombord och är därmed först i världen med nyckelfunktioner för datahantering i rymden. Missionen har nu verifierat samtliga 23 förinstallerade innovativa applikationer som har utvecklats för att påvisa kommersiella fördelar av snabbare tillgång till kvalitativ information från rymden. Apparna är framtagna för att visa hur information kan skapas från globala data och ge en snabb lägesbild för exempelvis katastrofövervakning samt ge lägre kostnader för satellitkommunikation och dataöverföring till jorden. Detta demonstrerar den första molnnoden i en rymdfarkost som är säkert ansluten till molntjänster på jorden.


I NASA HyTI-missionen används Unibaps SpaceCloud® och rymddatorlösning iX5-100 ombord för insamling och databehandling av sensordata från satellitkameror och för kommunikation tillbaka till jorden.