SpaceCloud® mjukvara

Våra datormolnstjänster når högre

Kontakta oss

Datorbaserade molnlösningar, i rymden och på jorden

Ombordapplikationer

Unibap har med SpaceCloud® Framework skapat en robust infrastruktur för artificiell intelligens i rymden. SpaceCloud®-programvaran kan användas på våra lösningar och utvalda produkter samt integreras enkelt genom lösningarna i rymdfarkosten. SpaceCloud erbjuder vanliga typer av molnresurser som CPU, GPU eller dedikerade AI-acceleratorer samt i vissa fall optimerade resurser i FPGA-teknik. För lagring finns bland annat S3 API kompatibelt med Amazon Web Services. Maskininlärning och inferens kan göras med bland annat TensorFlow, TVM, PlaidML och OpenVINO/OneAPI.

Kontakta oss för mer information om hur ditt företag kan ta del av molnbaserad rymddatorteknologi eller hur ni ska göra för att kunna utveckla applikationer som är komplatibla med SpaceCloud®.

Möjligheterna med SpaceCloud® är oändliga. Några exempel på applikationer som kan placeras i SpaceCloud® baserat på tillgång till sensordata i det termiska området ges här som inspiration:

App till SpaceCloud termisk sensordata

Exempel på SpaceCloud® Applikationer för databehandling ombord på satelliter och andra rymdfarkoster. 

SpaceCloud® professionell utvecklingsmiljö

För att utveckla applikationer till SpaceCloud®, behövs vår SpaceCloud® SDK utvecklingsmiljö som innehåller mjukvara för utökad strålningstolerans, enligt Unibaps SafetyChip och SafetyBoot funktionalitet. SafetyChip och SafetyBoot stöds i Unibaps datorhårdvara.

Unibap har tagit fram ett antal applikationer för att visa hur SpaceCloud kan användas. Utvecklingsmiljön är förberedd med exempel på satellitbilder. Applikationerna kan bland annat detektera fordon, skepp eller flygplan utifrån maskininlärning.

SpaceCloud Demo Apps
SpaceCloud® kan visa resultatet av applikationer i demonstrationsläge. Unibaps datorhårdvara har en HDMI utgång som kan anslutas till TV-apparater eller datorskärmar med upp till full HD (1080p) upplösning.

Här presenteras en demo video med SpaceCloud Appar som körs på iX5-100 lösningen för

  • Fordonsdetektion
  • Fartygsdetektion
  • Flygplansdetektion

 

 

Unibap erbjuder en high-end utvecklingsmiljö (SpaceCloud-PRO-DEV) som innehåller en labb-variant (EM) av iX5-100 eller iX10-100. Utvecklingsmiljön är en stängd låda för att skydda elektroniken med övergång från flygkontakter till normala datorkontakter på baksidan för att minska slitage och underlätta utveckling. Utvecklingsmiljön stödjer gigabit Ethernet och kan enkelt kopplas till kontinuerlig integrering (Continus Integration) mot till exempel Gitlab för kodverifiering. Unibap tillhandahåller Docker containers för applikationsutveckling.