”Alva Labs tester gör att vi kan lägga mer tid på intervjuer”

Unibap vill locka till sig de allra främsta talangerna oavsett om det handlar om AI, engineering, programmering eller HR. För att finslipa sin rekryteringsprocess har Unibap valt att börja arbeta med Alva Labs och deras datadrivna vetenskapsbaserade metod.

“När vi söker efter samarbetspartners letar vi alltid efter bolag som precis som oss drivs av innovation och teknologisk höjd. Unibap är i det avseendet en perfekt match med Alva Labs. Vi fick upp ögonen för Alva Labs när de rekryterade Kajsa Asplund, en tidigare uppsalastudent, som idag är en av landets främsta forskare inom talent management,” berättar Lena W Jansson, talang- och kommunikationschef på Unibap.


Vi får ett neutralt objektivt test som komplement till det personliga mötet med kandidaten på en intervju

Lena W Jansson

Talang- och kommunikationschef, Unibap


Samarbetet med Alva Labs innebär att alla talanger som i framtiden söker arbete hos Unibap kommer genomgå deras vetenskapsbaserade tester.

“För oss innebär samarbetet att vi får ett otroligt bra underlag till vår rekryteringsprocess och dessutom får mer tid till att lägga ned på intervjuer med kandidater. Vi får ett neutralt objektivt test som komplement till det personliga mötet med kandidaten på en intervju,” utvecklar Lena.

Hur fungerar då testerna? Kajsa Asplund från Alva Labs berättar mer.

“Vi kombinerar etablerade psykologiska tester som bygger på 5-faktormetoden med maskinlärning och AI. Våra tester är automatiska, validerade, enkla att fylla i för kandidater och kan användas för att bedöma personlighet och logisk förmåga på några minuter. För ett innovativt bolag som Unibap innebär våra tester en möjlighet att se hur en kandidat passar in i teamet och att de får en oberoende bedömning som inte styrs av bias. Viktigt är att våra tester inte bara kan användas för rekrytering av nyanställda, utan även för den interna rekryteringen, det vill säga när det gäller att hitta rätt interna kandidater,” säger Kajsa Asplund, Lead People Science på Alva Labs.

Kajsa Asplund, Alva Labs

Idag publicerade också UNT en artikel om Kajsa där hon berättar om Alva Labs metoder och vårt samarbete. Den kan du läsa här.

För att läsa mer om Alva Labs klicka här.