Lär känna Henrik och Alice

Lär känna Henrik och Alice

Alice och Henrik började på Unibap i september 2021 och har på kort tid blivit både uppskattade kollegor och experter inom sina områden.

Hej! Hur är läget idag?

Henrik: Alldeles utmärkt.
Alice:  Läget är bra. Sörjer lite grann att den vackra höstskruden har försvunnit ifrån träden.

Henrik med kaffe i högsta hugg.

Ni började på Unibap nu under september, med en rivstart på vår planeringsdag i mitten av månaden, hur har ni kommit in i arbetet och på företaget? Och vad jobbar ni med nu?

Alice börjar att berätta: “Jag har kommit in bra på arbetet. Jag fick komma in i hetluften snabbt och jobba med en del heta bollar, nu är det lugnare och jag har mer tid att sätta sig in mer i ramverken och få en bättre kontroll över bas. Sedan har jag hoppat in i några industriprojekt. Det är spännande. Det blir väldigt konkret och man ser verkligen hur det bidrar med nytta ute hos kunderna.”

Halloweenpynt på gång med Alice

“Nu när man hunnit träffa de flesta på företaget och lärt sig vart man kan vända sig med olika frågor så känns det som att det mesta har fallit på plats. Nu är det bara att arbeta på detaljkunskapen. Just nu jobbar jag främst med systemarkitektur och kravställning för nästa generation av datorer till SpaceCloud. Därefter blir det vidare med implementation av funktioner på FPGAn i systemet,” fyller Henrik i.


Det blir väldigt konkret och man ser verkligen hur det bidrar med nytta ute hos kunderna.

Alice Anlind

Software Engineer


Det är ju december snart vilket för tankarna till julbord, vad är favoriterna där?

Henrik, som firar både svensk och engelsk jul menar att britterna vinner här och att favoriten på julbordet som är svår att slå är kalkon med fyllning som är dränkt i sås.

Alice kontrar med: “En skiva kavring med julskinka och julsenap är riktigt gott. Sedan så vill jag slå ett slag för att ersätta julmusten med enbärsmust lite vuxnare smak som förhöjt mitt julbord de senaste åren.”

Tack Alice och Henrik för att ni tog er tid och varmt välkomna till Unibap!

Alice och Henrik läsandes vår kollega Nabars doktorsavhandling.