Lär känna våra kolleger Josefine och Søren


Den innovativa auran som företaget har och människorna på Unibap jag träffat fick mig att vilja fortsätta här även efter examen.

Josefine Nittler

Trainee, Unibap


Hej Josefine Nittler och Søren Pedersen!

Josefine är Unibaps första trainee som jobbat i tre veckor hos oss medan Søren varit en del av företaget i nästan ett år på distans från Danmark.

Vad har ni för bakgrund?
Josefine: Jag är nybliven Civilingenjör i Teknisk fysik med Entreprenörskap.
Søren: Jag har en bakgrund inom elektroteknik och har arbetat med olika företag inom rymd- och försvarsindustrin i både Europa och USA i över tio år.

Josefine, berätta, hur hamnade du här på Unibap?

Under min studietid satt jag i styrelsen för FREJA och hittade Unibap när jag letade efter spännande rymdföretag att samarbeta med. Vi fick komma på besök och jag blev genast intresserad av att skriva mitt masterarbete här. Den innovativa auran som företaget har och människorna på Unibap jag träffat fick mig att vilja fortsätta här även efter examen.

 

Hur har du kommit in i arbetsuppgifterna nu de första veckorna på jobbet?

Jättebra tycker jag! Hade ett försprång i och med exjobbet men jag har kommit in snabbt och redan första veckan fick jag mitt första rymdprojekt att leda, superkul!, säger Josefine

 

Första gången på plats live på kontoret i Uppsala Søren, är det något speciellt du uppskattar med det?

Det är trevligt att träffa kollegorna personligen efter att ha arbetat hemifrån (I Danmark). Så att få se kontoret och att träffa kollegorna är en stor glädje för mig. Att bygga relationer som kommer hjälpa mig att fortsätta att stödja tillväxten inom affärer och samarbetspartners. Det är ett lagarbete och det är lättare att vara en lagspelare när jag är på kontoret.

 

Vad skulle du säga är det mest spännande du lyckats med hittills under året?

Definitivt uppdraget tillsammans med Simera Sense som vi berättade om för två veckor sen.  Det kommer att hjälpa oss att fortsätta utveckla värdet som iX5-systemet kan ge för användare. Även att vi får chanson att demonstrera den i rymden, inte bara på marken i en simulerad miljö. Vi bygger en full processkedja för Earth Imagining på SpaceCloud och kan implementera det för användning i rymden.

 

Vill du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Unibap? Se vår talangsida, där kan du också se vilka arbetstillfällen vi har tillgängliga just nu.