Nya spännande möjligheter för datamolnet i rymden

Vid inledningen av ESA Phi-Week meddelade ESA:s generaldirektör Josef Aschbacher några mycket intressanta nyheter: ett nytt europeiskt initiativ för att föra det kognitiva molnet ut i rymden. Uppmaningen som tillkännagavs drivs av visionen från ESA Agenda 2025 som uppmanar Europa att öka sin roll i rymden och hjälpa till att skapa nya marknader för rymdteknik som jobbar för gröna och digitala agendor. Ambition, kreativitet och djärvhet krävdes, vilket är något som vi naturligtvis applåderar eftersom det är där vi gillar att se oss.


Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda SpaceCloud till marknaden tillsammans med bland andra D-orbit och ESA

Mathias Persson

Försäljningschef rymd, Unibap


Unibaps uppdrag på D-Orbits WILD RIDE nämndes också av Josef Aschbacher i hans huvudtal, som ett exempel på vad ESA vill åstadkomma med initiativet.

”SpaceCloud är en utmärkt plattform som stöder den pågående digitala kommersialiseringen av data som genereras i omloppsbana, vilket möjliggör snabbare innovation för skapandet av nya framgångsrika produkter, tjänster och affärsmodeller. Vi ser fram emot att fortsätta erbjuda SpaceCloud till marknaden tillsammans med bland andra D-orbit och ESA, säger Mathias Persson, som är Unibaps försäljningschef för rymd.

Mer om ESA:s Agenda 2025

Information om kampanjen Cognitive Cloud Computing in Space

Läs D-Orbit’s pressmeddelande här