SpaceClouds 22 appar ombord på Wild Ride-missionen verifierade i omloppsbana


Vi startade Unibap med visionen att skapa förutsättningarna och ta en marknadsposition inom dataförädling i traditionellt utmanande men stora marknadssegment på jorden och i rymden. Jag är mycket glad att grunden i vår vision nu har förverkligats och att vi står redo att kunna erbjuda dataanalys direkt från rymden.

Fredrik Bruhn

Chief Evangelist, Unibap


SpaceClouds 22 appar ombord på Wild Ride-missionen verifierade i omloppsbana

SpaceCloud sändes upp den 30 juni 2021 på D-Orbits Wild Ride ION mission tillsammans med 87 andra satelliter på en SpaceX Falcon 9 raket från Cape Canaveral.

Vi är mycket glada att nu kunna meddela att missionen nu verifierat samtliga 22 förinstallerade innovativa applikationer som visar på de kommersiella fördelarna av snabbare tillgång kvalitativ information från rymden.

-Vi startade Unibap med visionen att skapa förutsättningarna och ta en marknadsposition inom dataförädling i traditionellt utmanande men stora marknadssegment på jorden och i rymden. Jag är mycket glad att grunden i vår vision nu har förverkligats och att vi står redo att kunna erbjuda dataanalys direkt från rymden. Under kommande månader kommer vi att genomföra utförligare systemtester och successivt ladda upp nya applikationer på SpaceCloud. Vi har nu öppnat möjligheten att ta betalt för tid och resursutnyttjande på satelliter, säger Fredrik Bruhn, Chief Evangelist och en av Unibaps grundare.

Anders Blomberg, VD, instämmer: -Jag är oerhört stolt över vårt Team och våra samarbetspartner som genom hårt och dedikerat arbete gjort detta möjligt. Detta är en mycket viktig milstolpe för företaget att vi nu kan gå ut med informationen att systemet är driftsatt i rymden och fungerar till fullo.

 

Du kan läsa pressmeddelandet i sin helhet genom att klicka här.