Samarbete och systemintegration med Ubotica Technologies

Rymdappar är nu enklare att distribuera och snabbare än någonsin

Unibap och Ubotica Technologies samarbetar genom att integrera Uboticas Ubotica’s CogniSatTM CVAI ToolkitTM, som drivs av Intel® Movidius™ Myriad™X, med Unibaps SpaceCloud®!

Ubotica Technologies, med huvudkontor i Dublin, Irland, tillhandahåller rymdlösningar, genom sin CogniSat™-plattform, inom områdena Vision och artificiell intelligens i inbyggda system och i satelliter.

Som Intel®-partner och medlem i Intel® AI Builders Program har Ubotica tillgång till de senaste generationerna av Intel® Movidius™ Vision Processing Units (VPUs), som hanterar Computer Vision och edge AI-arbetsbelastningar effektivt. Ubotica har nyligen integrerat Intel® Movidius™ Myriad™X VPU i sin CogniSatTM CVAI Toolkit™, vilket möjliggör distribution av accelererade Vision- och AI-applikationer i omloppsbana.

På D-orbits Wild Ride-uppdrag är CVAI Toolkit™ för första gången integrerat med SpaceCloud® för att demonstrera accelererade Vision och AI-algoritmer. Denna kompatibilitet demonstreras genom att köra en AI-applikation som utför direkt segmentering av fartyg. Med tillägget av CV- och AI-accelerationsmjukvaran till SpaceCloud® Ecosystem låser vi upp Myriad-X fulla potential för användning i rymden.

Unibaps SpaceCloud® Ecosystem tillhandahåller de viktigaste verktygen för användare att släppa lös kraften i AI/ML i omloppsbana genom att tillhandahålla toppmoderna arkitekturer och kombinera dem med effektiva mjukvaruverktyg för databearbetmomg ombord på satelliter för att förändra hur data formas och används. Detta möjliggör snabb utveckling och distribution av applikationer ombord på satelliter så de kan bearbeta data på ett snabbt och energieffektivt sätt, det här gör applikationer i rymden snabbare än någonsin.

 

Ubotica-teamet