Unibap och SaraniaSat Inc. demonstrerar högpresterande analys av satellitbilder

Unibap och dess partner för lösningar inom fjärranalys, SaraniaSat Inc., har framgångsrikt demonstrerat högpresterande analys av satellitbilder

Unibap AB, ett företag som hängivet ägnar sig åt att använda artificiell intelligens för att automatisera lösningar på jorden och i rymden, och SaraniaSat Inc., en leverantör av handlingsbar information och data för att stödja komplexa beslutsfattande, har tillsammans använt L3Harris Technologies ENVI® och IDL® mjukvaror för att utföra komplexa bildbehandlingsuppgifter på SpaceCloud. Detta gör det möjligt för SpaceCloud-kunder att utnyttja djupinlärningsfunktioner för högpresterande beräkningar i omloppsbana på alla typer av geospatiala bilder och data.

 


Att lägga till ENVI-bildanalys i SpaceCloud är väldigt spännande och ökar dess värde dramatiskt.

Dr. Fredrik Bruhn

VD, Unibap


Genom att lägga till ENVI och IDL till SpaceCloud kan kunder snabbt och enkelt utföra högspecialiserade uppgifter som kräver avancerad bildanalys ombord på satelliter vid tidpunkten för datainsamlingen. Nedladdningsfördröjningar som uppstår från att behöva nedlänka information till jordytan elimineras.

 

“Sofistikerad artificiell intelligens och algoritmer för maskininlärning krävs nu för att snabbt extrahera användbar information och fatta beslut”, säger Dr. Fredrik Bruhn, VD för Unibap. “Att lägga till ENVI-bildanalys i SpaceCloud är väldigt spännande och ökar dess värde dramatiskt. Våra kunder kan använda information härledd från hyperspektral, multispektral, termisk, LiDAR och syntetisk bländarradar (SAR) utan dröjsmål. ”


SaraniaSat är mycket glada över att samarbeta med SpaceCloud för att öppna nya kommersiella och statliga marknader genom att drastiskt minska tiden för leverans av användbar information till våra kunder.

Dr. Tom George

CEO, Saraniasat


SpaceCloud® är ett varumärke som tillhör Unibap.