Uppstart samarbete med FREJA

Under onsdagen var det uppstart för vårt samarbete med FREJA (Tekniska Fysikers förening för tjejer och ickebinära på Uppsala universitet). Unibaps egen teknisk-fysikalumn Elisabeth Schold Linnér bjöd in till ett 45 minuters lunchhäng tillsammans med FREJAs alla medlemmar. Det blev en rolig träff med frågor om hur det är att arbeta på Unibap och vår teknologi. Vi ser redan fram emot nästa träff!

 


Vi från FREJA ser mycket fram emot nästa gemensamma event och är så glada för vårt samarbete

Lovisa Ekeroot

Ordförande, FREJA


– Det är så roligt att träffa unga tjejer och ickebinära som studerar teknisk fysik och som vill jobba med teknik. Det är också glädjande att få så fin återkoppling från deltagarna. Det här gör vi om snart igen!, säger Elisabeth Schold Linnér, ingenjör på Unibap.

– Väldigt kul att vi är igång! Mötet med Unibap var genuint uppskattat bland deltagarna och det var fint att få träffa Elisabeth som har bakgrund i det vi nu studerar. Vi från FREJA ser mycket fram emot nästa gemensamma event och är så glada för vårt samarbete, säger Lovisa Ekeroot, ordförande i FREJA.

För både Unibaps och Sveriges konkurrenskraft behöver vi få de smartaste talangerna att arbeta med framtidens utmaningar. Därför har vi på Unibap valt att bli samarbetspartner till FREJA som bidrar till att öka antalet sökande och bredda mångfalden till tekniska utbildningar.

 

Faksimil med Elisabeth till vänster och FREJAS styrelse till höger